Promenadband / Gåband: 5 modeller i test

Promenadband – även            https://bereader.se/                 kallat gåband – är den lättaste typen av motionsband och ett mer ekonomiskt alternativ till det betydligt dyrare löpbandet. Som namnet antyder är promenadbandet främst avsett för att promeneras på och är alltså inte konstruerat för löpning. Detta gör att promenadbandet inte behöver vara lika strong och högpresterande som löpbandet, vilket gör det billigare att tillverka. Något som gör det till ett attraktivt alternativ för många motionärer som främst avser att motionera gåendes. Trots sin lätta konstruktion har motordrivna motionsband ofta ändå tillräckligt kraftfulla motorer för att driva bandet i jogginghastigheter. Bara för att ett motionsband kan drivas i jogginghastighet är det däremot inte nödvändigtvis konstruerat för att klara den påfrestning som kontinuerligt running innebär. Likt löpning innebär ju running att man i praktiken hela tiden hoppar på motionsbandet. Förutom en mer strong ram kräver detta även bättre dämpning, för att skona såväl gåband som användare. Annars överbelastas leder och knän onödigt mycket och motionsbandets livslängd minskar avsevärt. Dessutom krävs det en större bandyta ju högre hastighet guy motionerar i, för att motionerandet ska kännas avslappnat. Ju snabbare guy rör sig, desto svårare blir det nämligen att kontrollera var man sätter ner fötterna.

Löpband eller promenadband?
Det bekvämaste motionsbandet att promenera såväl som jogga på är naturligtvis ett rejält tilltaget löpband. Har guy utrymme och finances för att köpa ett löpband är detta därför ett utmärkt alternativ, även för promenerande motionärer. Men likt de flesta pendlare inte kör en sportbil till jobbet, nöjer sig de flesta motionärer med ett gåband för sina hemma-promenader. Planerar guy däremot att löpa snarare än att gå på sitt motionsband så kan guy – förutsatt att man har råd – med fördel istället köpa ett löpband. Värt att veta är att långa och tunga personer normalt kräver större och rejälare löpband än mindre och lättare. Är guy mycket lång är risken större att uppleva promenadbandets begränsade gångyta som alltför liten. Är man tung är det främst promenadbandets begränsade stötdämpning som kan upplevas otillräcklig. Detta gäller inte minst överviktiga personer med känsliga leder. Denna kategori motionärer har många gånger bättre utbyte av en crosstrainer, som ger lika god fettförbränning (eller bättre!) än ett promenadband, samtidigt som den skonar leder och knän. Du kan läsa vårt stora take a look at av crosstrainers här.

0 five five 1
Master Fitness T20
— BÄST I TEST PROMENADBAND-GÅBAND
Svårslagen kombination av prestanda och funktionalitet till ett överkomligt pris
Prisklass: Mellanklassval Hastighet: zero-16 km/h Antal träningsprogram: 25 st Lutning: zero-15 % Motoreffekt: 2 hk Längd: 162 cm Bredd: 75 cm Höjd: 132 cm Löpyta (L): a hundred thirty cm Löpyta (B): forty five cm Maskinvikt: 67 kg Maximal användarvikt: one hundred twenty kg Hopfällbar: Ja Display: yp: Bakgrundsbelyst LCD Färg: Blå (Monokrom) Storlek: 5 tum Ljudnivå: Medel Högsta uppmätta: 70 dB Transporthjul: 2 st Garanti: 2 år Bruksanvisning: PDF

Master Fitness T20 – BÄST I TEST PROMENADBAND-GÅBAND

Master Fitness T20 kan prestandamässigt kategoriseras som ett budgetlöpband, guys är simply nu så prispressat att det inte kostar mer än ett finare gåband. Därför utnämner vi det until bäst i check. T20 har en mycket stark motor som inte bara klarar promenader och running, utan även löpning. Promenadytan är fullgod och stor nog att jogga på. Byggkvaliteten är betydligt högre än genomsnittet för promenadband. Något den höga maskinvikten vittnar om. T20 är lätt att flytta, fälla ut och ihop. Däremot är det för stort för att få plats under sängen.

Träningsdatorn har en mängd förprogrammerade träningsprogram att välja mellan. Samtidigt är det ytterst enkelt att köra igång bandet med snabbstart-funktionen. Kontrollpanelens layout är något förvirrad, men då den är så simpel förblir den ändå begriplig. Förutom tydlig begin- och stopp-knapp så har kontrollpanelen även en hylla för surfplatta samt praktiska snabbknappar för både hastighet och lutning. T20 har pulsmätning som snabbt registrerar pulsen, men tyvärr haltar dess tillförlitlighet. Sidohandtagen kunde varit längre, för de som vill stödja sig på dem below gång. Två välplacerade flaskhållare är praktiska att ha på svettiga skip. T20 är drygt en tusenlapp dyrare än det genomsnittliga promenadbandet, guys för den som har råd ger den more pengen väldigt mycket behållning.

Oslagbart prisvärde, kraftfull motor, justerbar lutning, hög maxhastighet
Relativt utrymmeskrävande, otillförlitlig pulsmätning, korta sidohandtag
Betyg 1/5 Betyg 2/five Betyg 3/five Betyg 4/5 Betyg 5/five
5 av 5

Bästa pris hos:

Fri frakt vid köp över 800 kr
0 five four 1
Viking Sport 102
— BÄSTA BILLIGA PROMENADBAND-GÅBAND
Prisvärd testvinnare som även klarar lättare jogging
Prisklass: Budget Maxhastiget: eight kmh Antal träningsprogram: three st Motoreffekt: Maximal: 0,75 hk Längd: 122 cm Bredd: 75 cm Höjd: forty five cm Löpyta (L): 98 cm Löpyta (B): 36 cm Maskinvikt: 22 kg Maximal användarvikt: one hundred fifty kg Hopfällbar: Ja Transporthjul: Ja Garanti: three år

Viking Sport 102 – BÄSTA BILLIGA PROMENADBAND-GÅBAND

Viking Sport är ett prisvärt promenadband i budgetklassen och utnämns until bästa budgetval. Både träningsdator och display är mycket enkla, guys samtidigt lätta att använda när man väl lärt sig hur de fungerar, trots att display-fronten har spansk text. Motorn är genomsnittlig och ger en maxhastighet i joggingtempo. Trots detta är Viking Sport 102 mindre lämpat för walking på grund av dess begränsade löpyta och dämpning.

Promenadbandet är oväntat stabilt med tanke på sin låga vikt och maxanvändarvikten är väldigt hög för att vara ett promenadband. Viking Sport är perfekt för den som precis börjat träna och mest går, men som vill börja jogga när konditionen förbättrats. Att den hopfälld får plats beneath sängen är också ett definitivt plus.

Bra pris, sturdy, finjustering av hastigheten, får plats beneath sängen
Något ointuitivt display, tunn guide
Betyg 1/5 Betyg 2/5 Betyg three/five Betyg four/5 Betyg 5/5
4 av 5

SLUT I LAGER: På grund av Coronakrisen är Viking Sport 102 slut i lager i hela Europa. Ett intressant alternativ är Christopeit Sport CS 200 som ligger i samma klass, både kvalitets- och funktionsmässigt. Den har dock några fördelar, expempelvis en starkare motor och hela sixteen träningsprogram. Produkten var dock inte lanserad när vi utförde vårt take a look at. Finns i lager hos Sporttema.Se.

0 5 four.5 1
JTC fifty five T
Prispressat promenadband med justerbar lutning, stark motor och bra träningsdator
Prisklass: Mellomklasse Maxhastiget: 12 kmh Antal träningsprogram: three st Motoreffekt: Maximal: 1,2 hk Längd: 152 cm Bredd: seventy two,5 cm Höjd: 126 cm Gåyta (L): 120 cm Gåyta (B): 40 cm Maskinvikt: 54 kg Maximal användarvikt: one hundred twenty kg Hopfällbar: Ja Display: Typ: Bakgrundsbelyst LCD 3,nine tum Transporthjul: Ja Garanti: three år

JTC 55 T

55T är ett ovanligt strong och stabilt promenadband med en ram som även klarar tunga motionärer. Även dämpningen imponerar, vilket inte bara gör det skönare att gå på bandet, utan även skonar leder och knän. Båda dessa styrkor kan få andra gåband skryta med. Kontrollpanelen är av enklare typ, vilket är regel bland promenadband. Uppskattade är därför de tre praktiska snabbvalsknapparna med vilka guy raskt kommer igång med ett knapptryck. Displayen är liten, guys samtidigt tillräckligt stor för att man ska kunna läsa av den medan guy går på bandet. Träningsdatorn är simpel med väldigt enkla menyer som gör det lätt att komma igång. Motorn är mycket kraftig för ett promenadband och accelererar upp bandet until rena löphastigheter. Tillsammans med den likvärdigt gedigna ramen medför detta en relativt hög maskinvikt.

Detta gör 55T större och tyngre än det genomsnittliga gåbandet och därmed svårare att få plats med underneath sängen. Samtidigt har 55T transporthjul och är lätt att fälla ihop, vilket gör det smidigt att ställa undan när det inte används. 55T har justerbar lutning som dock måste ställas in manuellt. Något som minskar dess praktiska användbarhet.

Mycket prispressat, sturdy & stabilt, lättförstådd träningsdator, kraftfull motor, justerbar lutning
Svår att få plats med beneath sängen, manuell justering av lutningen

Leave a comment

Your email address will not be published.